Magnetinis „Lightning“ kabelis, skirtas „iPhone“: apžvalga

Nors pastaruoju metu dažnai kalbama apie tai, kad netrukus „Apple“ išmanieji telefonai gali būti įkraunami bevieliu būdu, vis dar esame ir, turbūt, kurį laiką būsime prikaustyti prie kabelių. Tačiau tai nereiškia, kad negalime ieškoti būdų, kaip savo kasdien naudojamo išmaniojo telefono įkrovimą paversti patogesniu.

Nešiojamų „Apple“ kompiuterių naudotojai galėtų paantrinti, kad kartu su „Mac“ komplektuojami „MagSafe“ įkrovikliai yra gėris. Jie prie kompiuterio priglunda magneto pagalba, todėl nereikia kaskart taikyti taisyklingai įkišti įkroviklio antgalį. Be to, tokia įkroviklio prijungimo technologija suteikia saugumo, nes užkliuvus už prie įrenginio prijungto kabelio, didelė tikimybė, kad jis pats atsijungs ir nenutrauks žemyn pačio įrenginio.

Būtent tokio tipo magnetinį „Lightning“ kabelį „X-cable“ siūlo kinų gamintojas „Wsken“. Kabelis, kaip ir standartinis, kuris yra pridedamas prie „iPhone“, yra 1 metro ilgio. Pagamintas jis iš rankai gana malonaus silikono ir gumos mišinio, tačiau kam rūpi, ar kabelis yra patogus laikyti rankoje? Juk tai – kabelis telefono įkrovimui! Bet kinams rūpi.

Šio magnetinio kabelio veikimo esmė yra paprasta. Į įrenginio „Lightning“ jungtį reikia įstatyti specialų adapterį, kuris viename gale turi įprastą „Lightning“ jungtį, o kitame – magnetinę, skirtą prijungti „X-cable“. Ir viskas. Nuo to momento tereiks pridėti magnetinį kabelio galą prie „iPhone“, o visa kita bus atlikta už jus.

Magnetinis „Lightning“ kabelis, skirtas „iPhone“: apžvalga
Kabelio gale įmontuotas magnetas akimirksniu pritraukia telefoną. / iTouch.lt medžiaga

Tačiau tai reiškia, kad norint pilnavertiškai naudotis šio kabelio suteikiam nauda, reikia visuomet palikti įkištą adapterį, kuris, deja, veiks ne su visais naudojamais telefono dėklais. Todėl arba teks susiieškoti tokį, kuris turi plačią angą „Lightning“ jungčiai, arba išvis teks atsisakyti dėklo. Nors kurį laiką pasinaudojus tokiu būdu, galima priprasti.

Verta paminėti, kad magnetinis „Wsken“ kabelis visgi neturi MFI („Made for iPhone“) sertifikato, tai yra, „Apple“ nesuteikusi šiam kabeliui sertifikato ir patikimumo ženklo, o jame naudojamas „Lightning“ adapteris nėra sukurtas „Apple“. Nepaisant to, kad kartais įrenginys praneša, jos šis aksesuaras nėra sertifikuotas ir gali veikti nepatikimai, testavimo metu nei karto nesusidūrėme su kabelio neveikimu. Gera žinia ta, kad kabelis puikiai veikia net sinchronizuojant duomenis su „iTunes“.

Magnetinis „Lightning“ kabelis, skirtas „iPhone“: apžvalga
Adapteris iš korpuso išlindęs, tačiau nepakankamai, kad pradėtų nervuoti. / iTouch.lt nuotr.

Be savo prijungimo būdo, „Wsken“ kabelis žavi dar ir tuo, kad turi mažą LED indikatorių, kuris šviečia tada, kai kabelis yra prijungtas į elektros maitinimą. O dažnai keliaujantiems pravers kartu su kabeliu komplektuojamas aksesuaras, kuris leis tvarkingai jį suvynioti.

Magnetinis „Lightning“ kabelis, skirtas „iPhone“: apžvalga
Nors indikatorius neparodo, kada įrenginio baterija tampa pilnai įkrauta, pravartu žinoti, kad prijungus ji bus įkraunama. / iTouch.lt. nuotr.

Tad apibendrinant „X-cable“ praktiškumą, galima teigti, kad jį verta įsigyti tiems, kurie ieško komforto. Nors į „Lightning“ jungtį įkišamas adapteris privers ieškoti dėklo su atviresne anga ar apskritai jo atsisakyti, su tuo galima gyventi. „X-cable“ ypač pravers tiems, kas per naktį palieka įsikrauti savo „iPhone“ prie lovos, todėl neteks apsimiegojusiems užtrukti ties kabelio sujungimu su „iPhone“.

Magnetinį „Wsken“ kabelį galima įsigyti elektroninėje parduotuvėje iPhoneDalys.lt arba jų salone Sėlių g. 10, Vilniuje. Kaina – 28,99 euro. iPhoneDalys.lt taip pat siūlo ir kito gamintojo magnetinius „Lightning“ kabelius, kuriuos rasti galite paspaudę šią nuorodą.